Kraamperiode - Verloskundigen Kleverpark

De kraamperiode

De bevalling is achter de rug. Jij en je baby gaan nu de kraamperiode in. Dit zijn de eerst 6 weken na de bevalling. In deze periode moeten jij en je baby herstellen van de geboorte. Wat kun je verwachten in deze periode? Wat kan je doen om zo goed mogelijk te herstellen? Welke controles krijgen jij en je baby en welke zorgverleners zijn daarbij betrokken? Op deze pagina lees je alles over een onbezorgde kraamtijd en kunnen jullie genieten van je kleintje.

Onze zorg tijdens de kraamperiode

Wij zijn er niet alleen voor je tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook de eerste 8 dagen daarna. Deze periode is het begin van de kraamperiode. In deze tijd ondersteunen en begeleiden de verloskundige en kraamverzorgende jou en de rest van je gezin om jullie een goede start te geven.

We komen meerdere keren thuis langs om te kijken hoe het met jou en de baby gaat. Daarbij letten we op jouw herstel en de ontwikkeling van jullie kind. We doen verschillende controles, dit houdt onder andere in dat wij kijken naar de temperatuur, het bloedverlies, de hechtingen controleren en de kleur van jullie kindje beoordelen. Daarnaast geven we ondersteuning bij de voeding en helpen we voor rust en regelmaat.

De kraamverzorgende functioneert hierbij als eerste signaleringspersoon bij problemen. Als er een probleem is, zullen wij samen met jullie en haar een plan bedenken om het probleem op te lossen. Wij streven er naar dat jij de verloskundige die jouw bevalling heeft begeleid ook terug ziet in het kraambed. Dit geeft jou en je partner de kans om vragen te stellen over de bevalling, zodat er eventuele onduidelijkheden kunnen worden weggenomen.

Anticonceptie

Tijdens onze afsluitbezoek praten we met je over verschillende zaken zoals anticonceptie en de nacontrole. Kijk ook op www.anticonceptie.nl voor meer informatie.

Kraamperiode na bevalling ziekenhuis

Wanneer je gepland of ongepland in het ziekenhuis bent bevallen, horen wij niet altijd vanuit het ziekenhuis wanneer je naar huis gaat. Dit is natuurlijk wel van groot belang.
Via de assistente kun je doorgeven dat je naar huis bent, bel 023-5263200. Is dit in de middag, dan kun je via hetzelfde nummer (toets 1) de dienstdoende verloskundige bereiken.

Wanneer je tijdens de zwangerschap onder controle van de gynaecoloog in het ziekenhuis bent geweest, kunnen wij alsnog je kraamperiode controleren. Je belt de dag dat je naar huis gaat naar de praktijk om je gegevens door te geven. Je hoeft niet vóór de bevalling aan te melden, er is altijd plek voor je!