borstvoeding

Borstvoeding of flesvoeding?

Borstvoeding is medisch gezien de eerste keus voor pasgeborenen en verdient een goede start! Het bevat antistoffen om jullie kind te beschermen tegen ziektes, maar ook om zijn lichamelijke ontwikkeling optimaal te ondersteunen. Het lichamelijk contact speelt een grote rol in de relatie van moeder en kind, zowel voor zijn emotionele ontwikkeling als voor jouw ontplooiing als moeder. Bij het voeden komen de hormonen oxytocine en prolactine vrij.

Omdat het aanleggen van een baby aan de borst vaak voor ouders en de baby even wennen is, besteden wij er tijdens de kraamperiode veel aandacht aan. Om de borstvoeding in je kraamtijd goed te laten verlopen raden wij je aan in de zwangerschap al informatie te verzamelen op de manier die bij je past. Lees een boek, bezoek de websites of ga naar een voorbereidende avond van de lactatiekundige (borstvoedingsspecialist). Wij werken samen met ervaren lactatiekundigen die je ook tijdens de hele borstvoedingsperiode kan inschakelen om je te komen helpen als er vragen of problemen ontstaan.

Voorlichting borstvoeding

Een goede voorbereiding over borstvoeding tijdens de zwangerschap is zinvol en mogelijk. Room borstvoeding geeft informatieavonden over borstvoeding in samenwerking met het Spaarne Gasthuis en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Aanmelden voor de avonden in de Schakel kan via de de website van de JGZ. Aanmelden voor de avonden in het Spaarne Gasthuis locatie Zuid kan via de website van het Spaarne Gasthuis.

For our non-Dutch clients: we also offers an English Breastfeeding Course.

Hulp bij borstvoeding:

Bekijk hier andere websites die je kunnen helpen met het geven van borstvoeding:

Flesvoeding

Als je om welke reden dan ook beslist om flesvoeding te geven, zullen wij jou ook steunen en advies verlenen over de ideale flesvoeding voor jouw baby. Lees hier meer over het geven van flesvoeding: