Anticonceptie voor na de bevalling

geplaatst in: Nieuws | 0

Wanneer begin je weer met anticonceptie na de bevalling? Het is in ieder geval verstandig om op tijd over anticonceptie na te denken. Het liefst al tijdens je zwangerschap. Het is moeilijk te zeggen wanneer je weer vruchtbaar bent. Dat verschilt namelijk per vrouw, maar dit kan enkele weken na de bevalling alweer het geval zijn.

Als je borstvoeding geeft, duurt het vaak wat langer voor je weer vruchtbaar bent, maar dat hoeft niet zo te zijn. Afhankelijk van de anticonceptiemethode en of je borstvoeding geeft, kun je na enkele weken weer beginnen met anticonceptie. Wij adviseren je hier ook over tijdens de kraamweek en de nacontrole.

Zodra je weer seks hebt en niet gelijk weer zwanger wilt worden, is het daarom verstandig altijd een vorm van anticonceptie te gebruiken.

Spreekuur: anticonceptie voor na de bevalling

Hier in de praktijk heeft Marije een spiralen spreekuur. Zo’n 10-12 weken na de bevalling ben je bij haar welkom op haar spreekuur voor de plaatsing. Vooraf zullen we je voorkeur van spiraal en de uitleg van de plaatsing met je bespreken.