Home » Spiraal » Kosten

Kosten

Kosten voor een spiraal

De kosten voor een spiraal en het plaatsen daarvan worden in de meeste gevallen betaald door je verzekeraar. Als je niet aanvullend verzekerd bent, zal je dit waarschijnlijk zelf moeten betalen. Vraag bij je zorgverzekeraar na in welke gevallen je een vergoeding krijgt. Het plaatsen kost 64,66 euro. Je kan dit bedrag contant betalen of wij versturen je een factuur.

Nacontrole

Als je wilt weten of de spiraal goed zit, raden wij je aan een echo te laten maken. Deze afspraak kan je via onze assistente inplannen bij ons echocentrum de Schoot. Het kan zijn dat je verzekeraar deze echo niet vergoed. De kosten zijn 35 euro. Het is ook mogelijk om afspraak te maken op de praktijk. Dan wordt er inwendig gevoeld of de draadjes voelbaar zijn en de spiraal dus goed zit. Een echo geeft hierover wel meer zekerheid. 

Spiraal verwijderen

Heb je een kinderwens of bevalt de spiraal niet? Maak een afspraak om het spiraal te laten verwijderen. Ook voor het vervangen van het spiraal na vijf jaar (hormoonhoudend) of tien jaar (T-Safe) ben je welkom.

Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.