Kosten voor een spiraal

De kosten voor een spiraal en het plaatsen daarvan worden in de meeste gevallen betaald door je verzekeraar. Als je niet aanvullend verzekerd bent, zal je dit waarschijnlijk zelf moeten betalen. Vraag bij je zorgverzekeraar na in welke gevallen je een vergoeding krijgt. Het plaatsen kost 61,11 euro. Je kan dit bedrag contant betalen of wij versturen je een factuur.

Nacontrole

Na de plaatsing wordt er een afspraak gemaakt voor een nacontrole, welke na zes weken of na minimaal één menstruatie plaatsvindt. Dan wordt er inwendig gekeken of de draadjes zichtbaar zijn en de spiraal dus goed zit. Het is ook mogelijk na een menstruatie of na 6 weken na de plaatsing van een spiraal een echo te laten maken. Deze afspraak kan je via onze assistente inplannen bij echocentrum de Schoot. Natuurlijk zijn wij ook tussendoor bereikbaar als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt.

Spiraal verwijderen

Indien je je spiraaltje wilt laten verwijderen, kun je ook bij ons terecht. Na verwijdering van het spiraaltje ben je direct weer vruchtbaar.