Home » Echoscopie » 20 weken echo

20 weken echo

Het belangrijkste doel van de 20 weken echo is te onderzoeken of de baby een open rug of open schedel heeft. De echoscopiste bekijkt ook de aanleg van de belangrijkste organen en botstructuren: hersenen, hart, maag, nieren, blaas, wervelkolom, aangezicht, armen en benen. Daarbij kunnen andere lichamelijke afwijkingen worden gezien. Verder wordt gekeken of de baby goed groeit, waar de placenta ligt en of er voldoende vruchtwater is. Ook het geslacht kan worden bepaald als jullie dat wensen en als de baby daar goed voor ligt. De afspraak voor de 20 wekenecho kan via onze assistentes worden ingepland. We geven jullie meer informatie over deze echo tijdens het spreekuur. Jullie kiezen zelf of je deze echo wilt laten maken. Je kunt meer over de 20 wekenecho lezen op de website van het RIVM.
Er is ook een keuzehulp ontwikkeld waar je gebruik van kan maken om te beslissen of je wel of niet de echo wilt laten verrichten.

Bij ons op de praktijk zijn kinderen altijd welkom maar we adviseren om geen kinderen mee te nemen naar de 20 weken echo. Dit omdat het voor hen vaak een lange zit is en we het belangrijk vinden dat de echoscopist en jullie alle aandacht kunnen hebben voor het onderzoek.