Een goede voorbereiding op de bevalling is belangrijk voor de ervaring en dus ook het verloop van de bevalling. Voor vrouwen en hun partner die hun eerste kind verwachten, organiseren wij samen met alle verloskundigen en gynaecologen van ´Rondom Zwanger´ een voorlichtingsbijeenkomst in het laatste trimester van de zwangerschap. Kijk voor de agenda en inschrijving op de website van het Spaarne Gasthuis.
Door de Corona-maatregelen staat deze voorlichtingsbijeenkomst ‘bevallen in het Spaarne Gasthuis’nu online!

Geboorteplan

In sommige gevallen kan het fijn of nuttig zijn een geboorteplan op te stellen. Hierin kun je je ideeën en wensen ten aanzien van de bevalling kwijt. De verloskundige probeert hier tijdens de bevalling zoveel mogelijk rekening mee te houden en aan je wensen tegemoet te komen. De verloskundige stelt altijd de veiligheid van jou en je kind voorop en kan dus om die reden van het geboorteplan afwijken. Ook kan het zijn dat je tijdens de bevalling iets anders wilt dan je van tevoren in gedachten had. Je weet immers nooit precies hoe je tijdens de bevalling gaat reageren. Natuurlijk staat het je dan vrij om van het geboorteplan af te wijken.

Cursus

In de meeste zwangerschapscursussen wordt veel aandacht besteed aan de bevalling. Wat kun je verwachten en hoe kun je weeën opvangen? Kijk bij het aanbod aan cursussen wat bij jullie past.