Home » De bevalling » Voorbereiding

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de bevalling kun je op de website Rondom zwanger.nl voorlichting over de bevalling vinden. In deze interactieve rondleiding komt natuurlijk het verloop van een bevalling aan de orde, maar ook de verschillende vormen van pijnstilling en wat je kunt verwachten als de bevalling niet gaat zoals gehoopt. Ook vind je op deze website een overzicht van de informatiefolders voor zwangeren. Ze zullen niet allemaal op je van toepassing zijn maar de folders ‘Hoe bereid je je voor op de bevalling’ en ‘Hoe ga je om met pijn’ zijn vaak wel fijn om een keer gelezen te hebben.

Geboorteplan

In sommige gevallen kan het fijn of nuttig zijn een geboorteplan op te stellen. Hierin kun je je ideeën en wensen ten aanzien van de bevalling kwijt. De verloskundige probeert hier tijdens de bevalling zoveel mogelijk rekening mee te houden en aan je wensen tegemoet te komen. De verloskundige stelt altijd de veiligheid van jou en je kind voorop en kan dus om die reden van het geboorteplan afwijken. Ook kan het zijn dat je tijdens de bevalling iets anders wilt dan je van tevoren in gedachten had. Je weet immers nooit precies hoe je tijdens de bevalling gaat reageren. Natuurlijk staat het je dan vrij om van het geboorteplan af te wijken.

Cursus

In de meeste zwangerschapscursussen wordt veel aandacht besteed aan de bevalling. Wat kun je verwachten en hoe kun je weeën opvangen? Kijk bij het aanbod aan cursussen wat bij jullie past.