Home » De bevalling » Voorbereiding

Voorbereiding

Bekijk de voorlichtingsbijeenkomst van rondom zwanger. Een verloskundige, verpleegkundige en een gynaecoloog vertellen je tijdens deze bijeenkomst alles over bevallen. Daarbij komt natuurlijk het verloop van een bevalling aan de orde, maar ook de verschillende vormen van pijnstilling en wat je kunt verwachten als de bevalling niet gaat zoals die zou moeten gaan.

Bekijk nu ook de voorlichting over bevallen van Rondom Zwanger in 360º
‘360º bevallen Rondom Zwanger’

Geboorteplan

In sommige gevallen kan het fijn of nuttig zijn een geboorteplan op te stellen. Hierin kun je je ideeën en wensen ten aanzien van de bevalling kwijt. De verloskundige probeert hier tijdens de bevalling zoveel mogelijk rekening mee te houden en aan je wensen tegemoet te komen. De verloskundige stelt altijd de veiligheid van jou en je kind voorop en kan dus om die reden van het geboorteplan afwijken. Ook kan het zijn dat je tijdens de bevalling iets anders wilt dan je van tevoren in gedachten had. Je weet immers nooit precies hoe je tijdens de bevalling gaat reageren. Natuurlijk staat het je dan vrij om van het geboorteplan af te wijken.

Cursus

In de meeste zwangerschapscursussen wordt veel aandacht besteed aan de bevalling. Wat kun je verwachten en hoe kun je weeën opvangen? Kijk bij het aanbod aan cursussen wat bij jullie past.