Moeders voor moeders

Als je tussen de 6 en 17 weken zwanger bent, kan je meedoen met het inzamelen van urine voor Moeders voor Moeders. Hierdoor help je stellen met vruchtbaarheidsproblemen om zwanger te worden. Geef je op via moeders voor moeders.

Kraamzorg

Vóór 16 weken zwangerschap moet je je aanmelden bij een kraamzorgbureau, dit kan via je zorgverzekeraar. De kraambureaus waar we veel mee samenwerken zijn:

House of Care
De Kraamvogel
Kraamzorg de Waarden

Erkenning

Als jij en je partner niet getrouwd zijn, moet jullie ongeboren kind officieel worden erkend tijdens de zwangerschap. Dit kan bij de gemeente van de plaats waar je woont. Voor Haarlem: https://www.haarlem.nl/erkenning-en-ouderlijk-gezag/ Ook zal het regelen van het gezag hier worden besproken.

Werk en verlof

Als je zwanger bent is het belangrijk dat je veilig en gezond kunt werken. Soms zijn daar aanpassingen voor nodig. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid of de FNV. Vraag bij onze assistentes om een zwangerschapsverklaring om je werkgever in te lichten en om zwangerschapsverlof te regelen. Zwangere zelfstandigen kunnen via het UWV een zwangerschaps- en bevallingsuitkering aanvragen.

Kraampakket

In het kraampakket vind je medische artikelen die nodig zijn voor tijdens én na de bevalling. Je kunt deze aanvragen bij je zorgverzekeraar. Wanneer deze het kraampakket niet vergoed stel je hem zelf samen. Zorg dat je je kraampakket voor 37 weken zwangerschap in huis hebt.

Zwangerschapscursus

Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen in Haarlem en omstreken. Het is belangrijk om na te gaan waar je naar op zoek bent of wat bij jou en/of je partner past.

Ga naar ons cursusaanbod