Home » Kinderwens

Onze zorg bij kinderwens

Kinderwens

Heb je een kinderwens? Vaak is de periode wanneer je besluit om zwanger te willen worden een leuke en spannende tijd. Maar het kan wel gepaard gaan met veel vragen over verschillende onderwerpen. Om in deze periode de onzekerheid te verkleinen en ervoor te zorgen dat je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap begint, is het kinderwensspreekuur ontwikkeld. Dit is een afspraak bij de verloskundige vóór je zwanger bent, waarin alle belangrijke onderwerpen besproken worden. Je krijgt adviezen, antwoord op je vragen en er kunnen indien nodig een aantal onderzoeken worden gedaan. Deze afspraak wordt afgestemd op jullie individuele situatie. Dus ook je partner is van harte welkom.

Kinderwensspreekuur

Als je zwanger wilt worden, bieden wij een kinderwensspreekuur aan. Een greep uit de onderwerpen die aan bod kunnen komen tijdens het kinderwensspreekuur zijn: wanneer stoppen met anticonceptie, conceptieadviezen en seksualiteit, vruchtbaarheid, voedingsadviezen en medicijngebruik. Een aantal leefadviezen zoals sporten, reizen en het gebruik van alcohol worden besproken. Erfelijkheid of aangeboren afwijkingen in de familie komen evenzo aan bod. Ook als het in eerste instantie niet wil lukken om zwanger te worden, zijn er soms nog adviezen om de kansen op zwangerschap te vergroten. Als de verloskundige denkt dat er risico’s zijn, kan ze jullie op tijd doorverwijzen.

Afspraak maken bij kinderwens

Je hebt geen verwijzing nodig voor het kinderwensspreekuur. Interesse? Bel onze assistente voor een afspraak. De afspraak duurt ongeveer een uur. Waar wenselijk kan later nog een telefonisch contact worden gepland. Vul voorafgaand aan de afspraak op de website zwangerwijzer een vragenlijst invullen ter voorbereiding op het consult. Je kunt de antwoorden uitprinten en van tevoren opsturen naar de praktijk of het PDF document mailen naar info@verloskundigenkleverpark.nl.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een preconceptioneel consult. Je kunt hiernaar informeren bij je zorgverzekeraar. Anders bedragen de kosten 60 euro.