zwanger worden tips

Tips zwanger worden

Heb je een kinderwens? Er kunnen een hoop adviezen op je afkomen over een gezonde leefstijl en het verbeteren van je vruchtbaarheid. Wat ons betreft zijn er een aantal dingen het belangrijkst voor een goede start. 

  1. Begin met foliumzuur! Slik elke dag een tablet van 0,4-0,5 milligram foliumzuur, deze zijn zonder recept te verkrijgen bij apotheek of drogist. Ga ermee door tot we met de echo bevestigd hebben dat je 10 weken of verder zwanger bent.
  2. Eet gezond en gevarieerd, kies voor eten dat voedt. Volwaardige voeding, zoveel mogelijk onbewerkt. Kies voor vezelrijk, ijzerrijk en vergeet niet de omega-3 vetzuren.
  3. Maak plezier, zet je leven niet in de wachtstand voor een zwangerschap. Kies de baan die je ambieert, doe leuke dingen met je vrienden, leef!
  4. Stop met roken, ook als je weinig of incidenteel rookt.
  5. Relax, hoe lastig het ook kan zijn als je spanning ervaart rondom zwanger worden. Het helpt je gemoedsrust als je kunt ontspannen, ook als dat enkele momenten in de week lukt en niet continue. Bij zorgen: bespreek het met je partner, ons of je huisarts.
  6. Voor we het vergeten: seks! Idealiter 2-3 keer in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong oftewel ovulatie, is bij de meeste vrouwen 2 weken voor de start van de menstruatie.
  7. Alcohol: Het is het beste om geen alcohol te drinken als je zwanger wil worden. Alcohol kan de vruchtbaarheid verminderen van zowel mannen als vrouwen. Dit advies kan wel eens in strijd zijn met nummer 3, daarom het advies om in ieder geval niet te drinken als je zwanger zou kunnen zijn, dus na een eisprong.
  8. Gebruik je medicatie? Overleg dan met de voorschrijvend arts of met ons of deze medicatie veilig gebruikt kan worden als je zwanger wordt.

Wil je meer weten over hoe je zo gezond mogelijk aan een zwangerschap begint en wil je advies op maat? Plan dan bij oons een preconceptioneel consult in via de assistente.

Vergelijkbare berichten