Update maatregelen corona

geplaatst in: Nieuws | 0

Beste Cliente,
Hierbij een update van de genomen maatregelen in de verloskundige zorg in Haarlem en Haarlemmermeer t.a.v het Corona virus. (for English see file below)

Vanuit de verschillende landelijke organisaties en beroepsorganisaties komen aanpassingen en verscherpingen op het beleid omtrent het Corona virus. Wij volgen deze op de voet. De belangrijkste zaken:
• De geldigheidsduur van de eerdere genoemde aanpassingen in onze zorg is nu voorlopig verlengd naar 6 april
• Wij vragen jullie er rekening mee te houden dat wij je in de dagen voor of na het spreekuur kunnen bellen, dit kan zowel met het praktijknummer of met een afgeschermd nummer zijn.
• Wanneer je op het spreekuur bent zullen wij je een uitgeprinte versie van je zwangeren kaart meegeven, zo kan iedere hulpverlener jouw medische gegevens goed inzien mocht dit nodig zijn.
• De Laboratoria zijn zeker nu nog goed en veilig om te bezoeken. De standaard bloedtesten en de testen op indicatie kunnen gewoon doorgaan.
• De afspraken voor de medisch noodzakelijke echo’s gaan door. Voorlopig mag hier je partner nog bij zijn, maar het is niet uit te sluiten dat, met de eventueel verscherping van de landelijke maatregelen, wij dit op een later moment ook zullen moeten aanpassen.
• Bij de baring thuis of in het ziekenhuis is alleen je partner welkom. De tweede persoon die eerder nog welkom was vervalt hierbij. Dit geldt helaas ook voor een geboorte fotograaf of een doula.
• Wij verzoeken u dringend om in de kraamweek géén bezoek te ontvangen. Dit voor uw veiligheid, van uw baby maar ook om de continuïteit van de kraamzorg en de verloskundige zorg te kunnen waarborgen voor de rest van de zwangeren in Haarlem en Haarlemmermeer.
• In de kraamweek doen wij de kraamvisites zoveel mogelijk via de telefoon of via beeldbellen. Natuurlijk zijn wij laagdrempelig bereikbaar voor overleg en zullen op medische indicaties nog steeds lijfelijk onze visites doen. Geeft u het vooraf bij ons aan als er klachten zijn bij een van de gezinsleden?
• Uw persoonlijke verloskundigen praktijk zal over het eventuele beeldbellen een mail sturen met instructies.
Bijgevoegd zijn de FAQ over het Coronavirus en de zwangerschap en een beeldend overzicht van de genomen maatregelen.
Wij begrijpen dat de extra maatregelen voor ongemak zorgen en dat de zorg in deze tijd niet altijd de meest prettige zorg is. Wij hopen wederom op je begrip. We hopen jou zo op de meest veilige manier te kunnen begeleiden in deze bijzondere periode in je leven.
Met vriendelijke groet,
Coöperatie Verloskundigen Haarlem en Meer
Update measures corona march 17